Vikans Gartneri AS - www.vikans.noVikans Gartneri AS - www.vikans.noVikans Gartneri AS - www.vikans.noVikans Gartneri AS - www.vikans.noVikans Gartneri AS - www.vikans.noVikans Gartneri AS - www.vikans.noVikans Gartneri AS - www.vikans.noVikans Gartneri AS - www.vikans.noVikans Gartneri AS - www.vikans.noVikans Gartneri AS - www.vikans.no
This is an example of a HTML caption with a link.

Historie

 

Vikans Gartneri as ble etablert i 1949 av Ragnar M. Vikan. I starten ble det dyrket tomat, agurk, avskåret chrysanthemum, tulipaner og påskeliljer. Bedriften var også spesielt kjent for å lage fine julegleder.

Grønnsakene ble levert til Gartnerhallen, mens de øvrige varene ble solgt med egen salgsbil i Trøndelag. Det ble også solgt varer til noen kunder i Nord Norge. Disse ble pakket i egne kolli og sendt med tog og båt.


På slutten av 70-årene ble det dyrket ungplanter av begonia som ble levert til gartnerier i Midt- og Nord Norge. Senere ble det produsert ungplanter av julestjerner også.

I løpet av 80-tallet tok sønnen Lars over bedriften. Veksthusarealet ble utvidet med flere veksthus og sortimentet ble større, spesielt innen vår- og sommerblomster. Produksjonen av tomater og agurker ble avviklet til fordel for større satsning på blomstrende potteplanter.

Kundene ønsket etterhvert et enda større sortiment og importen av planter fra Danmark og Holland økte, slik at gartneriet fremsto mer og mer som en fullsortimentsleverandør av potteplanter.

På 90-tallet og inn i det nye århundre ble salget satt mer i system og flere nye selgere ble ansatt. Lars sin bror Tore kom også inn i bedriften på denne tiden. Han fikk ansvar for innkjøp og salg, mens Lars sitt fokusområde var produksjonen. Omsetningen økte sterkt i denne perioden.


Det ble mer og mer behov for å utvide og spesialisere den norske produksjonen og bedriften har nå flere lokale gartnerier som leverer varer til Vikans. I 2008 ble Røstheim gartneri på Levanger overtatt. Produksjonen her ble lagt om fra roser til sommerblomster i store potter.

Bedriften har i løpet av de siste årene utvidet sortimentet til også å gjelde snittblomster.